Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-02@20:31:20 GMT

درس پژوهی؛ تدریس بر بستر فرهنگ

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۳۲۹۸۳

درس پژوهی؛ تدریس بر بستر فرهنگ

درس پژوهي برگردان واژه ژاپني jugyokenkyu بمعني مطالعه يا پژوهش تشکيل شده است .kenkyu بمعني درس و jugyo بمعناي مطالعه يا پژوهش است . معادل انگليسي درس پژوهي Lesson study است .

به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو و بنا بر اعلام درس‌پژوهی،برای دانلود درس پژوهی میتوانید وارد سایت Danesh-ju.com شوید و نمونه های مختلف درس پژوهی در پایه های متفاوت برای تمامی دروس را دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از دسته بندی های موجود در این سایت:


ü دانلود درس پژوهی اول – دوم – سوم – چهارم – پنجم – ششم ابتدایی | متوسطه اول | متوسطه دوم

ü دانلود درس پژوهی دروس: علوم – فارسی – ریاضی – مطالعات اجتماعی – قرآن – دینی – زبان انگلیسی – تربیت بدنی – عربی - هنر – ادبیات فارسی – املا – انشا و....

• درس پژوهی ابتدایی انجام شده در لینک موجود است. >>>>> درس پژوهی ابتدایی

• درس پژوهي به زبان ساده مطالعه و پژوهش جمعي پيرامون عمل تدريس است . بعنوان يك معلم حرفه اي بيا و در روش تدريس خود تامل کن! حتما روش بهتري براي تدريس وجود دارد .

• معلم بعنوان پژوهشگر

• ساليان درازی است که پژوهش آموزشی در تسلط شيوه‌های كلاسيك و کمی بوده است اما اجرای اين دسته از پژوهش‌ها به معلم و تدريس وی کمک درخوری نکرده است. بنابراين جنبش معلم متفکر و پژوهنده رويکرد دیگری را برای تامین نیازهای خود برگزيده است.

• پژوهش‌های معلم محور مبتنی بر موضوعات مرتبط با کلاس درس است و فرايند پژوهش، مبتنی بر جست‌وجو و اکتشاف در موضوعات اساسی کلاس درس برای توسعه يادگيری در ميان دانش‌آموزان است.

• رويكرد، معلم پژوهنده هم به توسعه حرفه‌ای معلمان کمک می‌کند و هم مشارکت فعال آنها را در حل مشکلات موجود در کلاس درس فراهم می‌سازد.

حمایت های بیرونی

در درس پژوهی می توان از حمایت های بیرونی مثل مهارت متخصصان با تجربه استفاده نمود. توصیه های افراد آگاه به تعیین راه حل ها و اصلاح روشها کمک می کند. البته حمایت بیرونی یک شرط اصلی برای درس پژوهی نیست ولی برای گروه های کم تجربه می تواند مفید باشد.

يك راه حمايتي ديگر مي تواند فراهم آوردن شرايط دسترسی به منابع اطلاعاتي از جمله تحقیقات آموزشي و انواع ديگري از اطلاعات باشد كه در پايه ريزي طرح درس مورد پژوهش قابل استفاده باشد .

جو همكاري گروهي در مدرسه

• ايجاد محيطي كه يادگيري معلم و يادگيري دانش‌آموز را بهتر كند، به حمايت از درس‌پژوهي كمك مي‌كند. فضای بسته می تواند روند درس پژوهی را براي معلمان سخت و مشكل کند . احساس ايمني، و احترام به معلمان كمك مي‌كند تا از يكديگر سؤال بپرسند، ايده‌هايشان را توضيح دهند، ريسك‌هاي عقلاني كنند و در تعامل و بازخورد با يکديگر باشند. معلمان نمي‌توانند بدون جو همكاري ، مشاركت فعالي در درس‌پژوهي و فعاليت‌هاي مرتبط داشته باشند.

تعیین نقش ها و مسئولیت‌هادر درس پژوهی

• الف) معلمان هم پایه :

معلمان يك پايه تحصيلي نقش اصلی را در تمام مراحل درس پژوهی اعم از تبیین اهداف، طراحی درس ، تدریس ، مشاهده و ارزیابی برعهده دارند .

• ب) مسئول هماهنگي گروه درس پژوهي

مسئوليت اصلي هماهنگ كننده گروه ، راهنمايي ونظارت برفرآيند درس پژوهي مي باشد كه اين فرد مي تواندعضوي از گروه يا خارج از گروه ويا يك معلم با تجربه يا يك متخصص باشد. هماهنگ كننده نبايد به اعضاي گروه درس بدهد بلكه او ناظر و راهنما بر فرآيند است و اين معلمان هستند كه مالك و عامل فرآيند درس پژوهي هستند .

• ج) صاحب نظران

گروه درس پژوهي با توجه به نوع نياز خود ، اغلب از افراد متخصص دعوت به عمل مي آورد . اين افراد مي توانند كارشناسان و مشاوران خارج از مدرسه باشندكه در زمینه یک موضوع درسی خاص یا روشها و فنون تدریس مهارت دارند . آن ها مي توانند دبیران تخصصی یک درس خاص ، کارشناسان و سرگروه های درسی منطقه يا اساتید دانشگاه باشند . آنان اغلب محتواي كارشناسي شده اي را با خود براي جلسه برنامه ريزي به همراه مي آورند . نقش ديگر این افراد متخصص و با تجربه اين است كه كار تك تك اعضاي گروه درس پژوهي را با يك ديگر مرتبط مي سازند.

تشخيص مسئله

مساله اي ذهن معلمان را به خود مشغول ساخته وآنها را بر مي انگيزاند تا براي حل آن با هم ، همياري ومشاركت نمايند وبه توليد راهكارها وايده هاي نو در فرآیند آموزش ویادگیری بپردازند.

دراین مرحله معلمان و دیگر اعضای گروه با نگاهی انتقادی موقعیت تدریس و یادگیری را بر اساس استانداردها مورد بررسی قرار داده ، نقاط ضعف و دشواریهارا در این زمینه مشخص می سازند .

دانش آموزان در درک کدام مباحث و دروس مشکل دارند ؟

• ابزار تشخیص این مشکل چه بوده است ؟

• چه درصدی از دانش آموزان با این مشکل موجود مواجهند ؟

• چه موضوعاتی همیشه برای دانش‌آموزان در یادگیری و درک مشکل هستند؟

• چه موضوعاتی در درس دادن، معلم را دچار چالش می‌گرداند؟

منبع: درس پژوهی – کانون تخصصی دانشجو

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۳۲۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی که آموزه‌های زندگی را تدریس کند، هویت دانشجوی خودش را تقویت می‌کند

حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ضمن تبریک روز استاد اظهار کرد: اولین معلم بر اساس آموزه‌های معرفتی، دینی و قرآنی خداوند است.

وی افزود: پیامبر خودشان را معلم می‌دانند، معلمان باید این ویژگی را حفظ کنند و با ابعاد مختلف شخصیتی که دانشجو را پرورش می‌دهند، بتوانند ارتباط و شان را در دل دانش آموز بنشانند؛ چرا که به این امر بیش از گذشته احتیاج داریم و در این مسئله مهم‌ترین نقش را معلمان دارند.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

 
حجت الاسلام رستمی تصریح کرد: معلمان با وجود مشکلاتی که خارج از مدرسه و دانشگاه دارند و ذهنشان را درگیر کرده است، اما نباید هیچ زمانی از ایجاد امید و نشاط و آموزش و هیجان کلاس غافل شوند.

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: هر چه اثر معلم در متعلم بیشتر باشد، بزرگی یک معلم را می‌رساند، برخی از معلمان ممکن است محتوای آموزشی را خوب منتقل کنند، اما در حوزه‌های دیگر اثر کمتری بگذراند. اما معلمی که علاوه بر تدریس تخصص خود به ارائه آموزه‌های زندگی هم می‌پردازد باعث ایجاد علاقه به درس در دانش آموز و دانشجو و شکل گیری ارتباط میان آنها با خداوند، جامعه، خانواده، امید به آینده، افزایش اعتماد به نفس و شجاعت و جسارت خواهد شد.

حجت الاسلام رستمی گفت: مجموعه‌های مختلف مدیریتی، سیاستگذاری، قانون‌گذاری، ارکان جوامع، جریان رسانه ها، گروه‌های فرهنگی و مرجع باید به بحث تکریم شهر معلم توجه کنند. به نظرم در این موضوع اگر آموزش و پرورش را آینده کشور بدانیم، باید گفت معلمان آینده سازان کشور هستند. هر کسی خارج از بدنه آموزش و پرورش به این موضوع توجه کند و مسئولیت خود را بشناسد، بداند که نقش دهی و فرصت دهی به معلم همان فرصت دهی به آینده سازی کشور خودش خواهد بود.

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: از ۵ سالگی همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی به مدرسه رفتم، برادر بزرگ‌تر بوده در کردستان عراق شهید شد و قبل از مرگشان به بنده سرود خمینی‌ای امام را یاد داد، در آن زمان معلمی به نام آقای نوروزی داشتیم که در اوقات فراغت بنده را صدا می‌زد و می‌گفت رستمی شعر خمینی‌ای امام را بخوان، پس از پایان سرود نمره ۲۰ را که آن زمان برایمان خیلی ارزشمند بود می‌گرفتیم.

حجت الاسلام رستمی گفت: انسان در هر مقطعی از زمان دارای معلم است، حتی دوره‌ای پدر و مادر هر فردی به عنوان معلم محسوب می‌شوند. در آن زمان آقای گل محمدی معلم ابتدایی درس علوم بندت بودند، اما قواعد نماز را هم یاد می‌دادند و با توجه به اینکه ۴۰ سال از طلبگی بنده گذشته، اما همچنان نکات نمازی که ایشان فرمودند را به یاد دارم.

وی در پایان اضافه کرد: امام راحل به نوعی آموزه‌های تربیتی و جریان ترقی که در کشور راه انداختند، نسل ما به عنوان معلم می‌تواند به آن ارزش‌ها افتخار کند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • بازخورد مثبت و اعتماد دانش آموزانم مایه آرامش من است
  • زنی که کودکان بازمانده از تحصیل را نجات می‌دهد
  • معلمی که آموزه‌های زندگی را تدریس کند، هویت دانشجوی خودش را تقویت می‌کند
  • معلمان مشق عشق را در مکتب‌خانه‌ها تدریس می‌کنند
  • تمامی معلمان رتبه‌بندی می‌شوند / ۶۷ هزار فرهنگی در شرایط بازنشستگی 
  • افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان | همه معلمان رتبه‌بندی می‌شوند مگر اینکه...
  • از زندگی در کانکس تا حسرت نیاموخته‌ها / معلمان بجنوردی از سختی‌های شغل‌شان می‌گویند
  • خسروپناه: اگر معلم جلوتر از پارادایم فکری دانش آموز حرکت نکند،‌ جا می‌ماند
  • موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان
  • آغاز تدریس 710 آموزگار جدید از ماه مهردر مدارس آذربایجان‌غربی